За възможно ново сериозно увеличение на всички пенсии от 1 юли

...
За възможно ново сериозно увеличение на всички пенсии от 1 юли
Коментари Харесай

БСП намекна за вдигане на всички пенсии с 21% от юли |

За допустимо ново съществено нарастване на всички пенсии от 1 юли с 21% заяви депутатът от Българска социалистическа партия Петър Кънев пред бТВ. Той изясни, че се разискват разнообразни разновидности, като задачата е да се резервира досегашната коронавирус добавка към парите на хората от третата възраст.

" Имаше предложение и за 10% нарастване на пенсиите, само че през днешния ден общественият министър Георги Гьовков заяви за друга концепция – 21% растеж от юли ", сподели Кънев

Досега общественият министър настояваше за опазване на 60-те лв. и след 1 юли, плюс повдигане на пенсиите с 10 %. 

Петър Кънев подсети и плануванаъа помощ поради високите цени на горивата - 25 ст. на литър, както се прави в редица други европейски страни като Франция и Гърция. 

" Пакетът от ограничения, който съдружните сътрудници разискват, е за близо 2 милиарда . Имаше оферти за доста повече ограничения. От финансовото министерство са изчислили, че за всички препоръчани ограничения ще са нужни 10 милиарда лева По доста от мерки, които се разискват, още няма задоволително изясненост по какъв начин тъкмо ще се ползват – като отстъпката от 25 стотинки на литър при зареждане до 50 литра гориво или антиинфлационната добавка от 50 лева за дете “, разяснява Кънев.

Обсъждано е и предложение за повдигане на акциза на някои цигари.

" Търсят се салда и решения, с цел да се откри опция да се помогне, защото инфлацията блъска доста крепко. Трябва да се търси баланс сред ръководещите и работодателите. В момента политиката се командва от хладилника ", бе безапелационен Кънев.

Той заяви, че е труженик " да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати, да минат на патентен налог и фризьорки, и таксиметрови водачи, да се облекчи малко дребния бизнес ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР